WERKWIJZE

Very Good Estates is lid van 2 samenwerkende makelaarsorganisaties. Daarmee kunnen we 95% van de verkoopmarkt in kaart brengen.

In Zuid-Spanje werken de meeste makelaars met elkaar samen. We stoppen met z’n allen de te koop staande woningen in één grote database.

Daar huiseigenaren vaak bij meerdere makelaars hun woning te koop aanbieden, kan het zijn dat op onze website de woning diverse malen voorkomt, soms zelfs tegen verschillende prijzen.

De bemiddeling door Very Good Estates bij de koop van uw woning kost ú niets. In Spanje betaalt de verkoper een commissie aan de verkoopmakelaar, die deze commissie met ons deelt.

Het kan zijn dat u met meerdere makelaars contact heeft opgenomen. Daar staat u natuurlijk vrij in. Maar ik laat u weten dat we allemaal hetzelfde aanbieden. Dus raad ik u aan om naar aanleiding van uw voortraject een keuze te maken en met één makelaar op pad te gaan. Kies die makelaar die u het beste begrijpt of de meeste moeite voor u doet. Dat voorkomt dat u 2 of 3 keer hetzelfde moet zien, met verschillende makelaars.

Verder is het van belang om te weten dat in tegenstelling tot Nederland, u in Spanje een goede gerenomeerde advocaat nodig heeft, die alles voor u uitzoekt. In Nederland doet de notaris dit, maar in Spanje doet de notaris niets meer dan het laten tekenen van de koopakte. De advocaat zoekt uit of het legaal gebouwd is/wordt, er geen beslagen meer op  rusten, de eventuele hypotheek van de verkoper is/wordt afgelost. Maar zij regelen ook een fiscaal nummer en elektra- en wateraansluitingen. We werken samen met een gerenomeerd  advocatenkantoor in Marbella. De eigenaar is Nederlands wat de communicatie ten goede komt.

Waar moet u verder nog rekening mee houden:

- Bij bestaande bouw bestaan de Kosten Koper uit het volgende:

* In beide gevallen (nieuwbouw en bestaande bouw) komen daar verder nog kosten bovenop zoals advocaat (1% met een minimum van € 2.000,=), notaris en registatierecht.

Lees verder

We use cookies to ensure you get the best experience on our website Accept cookies Meer informatie